Klórtalanító zuhanyszűrő

Elérhetőség:
 raktáron 
Szállítás
2 munkanap
Cikkszám:
PRO-6000
Súlya:
520.00 g
Áfa:
27 % (benne van az árban)

10.500 Ft

db

Leírás

Klórtalanító zuhanyszűrő - kiszűri a csapvízből a klór 90-95%-át!

Jelentősen csökkenti a zuhányzás utáni bőriritációt.

 

Néha érezni a klór szagát zuhanyzáskor, amivel a vizet fertőtlenítik. Sokat olvastam a klór 'mellék' hatásairól, melyek kicsit elgondolkoztattak.

Családtagjaim közül ketten erősen ekcémásak voltak, de rajtam is láthatóak voltak pirosodások közvetlen zuhanyzás után.

Úgy döntöttem, kipróbálok egy ilyen klórtalaníó zuhanyszűrőt.

1 éve használjuk itthon 4-en. Mindenkinek enyhültek, illetve megszűntek a tünetei.

Csak ajánlani tudom mindenkinek!

Batloff Erzsébet, Csömör

 

Zuhanyhoz vettem ezt a szűrőt és azóta a víz szaga és íze is nagyot változott.
Nem érezni már végre azt a klór szagot, íze pedig a tiszta, szinte forrás vízhez hasonlítható. Rá is csodálkoztam, aztán rájöttem, hogy mért is hívjak édesvíznek.
Fürdés után nem érzem olyan száraznak a bőrömet.
Nálam beváltotta a hozzá fűzött reményeket, csak ajánlani tudom.

Kőrösi Zsolt, Budapest

 

A terméket felszerelheti bármilyen zuhanytelepre a fürdőkádnál vagy zuhanykabinban. A termék kiszűri a klórt és származékait; eltávolítja a trihalometánokat és a trihaloetilént, továbbá csökkenti a vasat, hidrogén-szulfidot, arzént, ólmot, higanyt, magnéziumot és krómot, elszíneződést okozó lebegőanyagokat (pl.: homok, iszap), organikus anyagokat (pl.: baktérium, vírus), mérgeket valamint a kellemetlen szag- és íz anyagokat.

 

Mit is tud ez zuhanyszűrő?

A Klórtalanító zuhanyszűrő egy olyan szűrőház+szűrőbetét, amelyet a vízcsap és a zuhany gégecsöve közé kell felszerelni. A szűrés elve a KDF technológia.

A szűrőbetéten áthaladó vizet a KDF töltet és aktívszén tisztítja. A klór 90-95%-át kiszűri (megköti).

A Klórtalanító zuhanyszűrő áldásos hatásai:

  • csökkennek a klóros csapvíz okozta haj- és bőrproblémák,
  • csökkenhet a  korpásodás,
  • enyhülhetnek vagy akár meg is szűnhetnek az ekcémás tünetek,
  • kevésbé lesz száraz, viszkető bőre,
  • kevésbé lesz töredező és száraz a haja,
  • egyéb bőrbetegségek klóros víz okozta irritációi pedig megszünhetnek.

A műanyag szűrőház átmérője: 8,5 cm, magassága: 11 cm

A zuhanyszűrő tetején található egy forgatható tárcsa is. amivel beállítható a szűrőbetét legközelebbi cseréjének emlékeztető dátuma.

Miért fontos a fürdővíz klórmentesítése? Válaszul olvasson el egy cikket a klór lehetséges hatásairól 'Klór a vízben' >>

A csomag tartalma: 1 db klórtalanító zuhanyszűrőház szűrőbetéttel, 1 db 45°-os, krómozott, fém toldó, amely segítségével a zuhanyszűrő elfordítottan is felszerelhető (lásd képen)

Csomag tartalma és használati utasítása: Klikk itt!

Szűrőbetét kapacitása: a zuhanyszűrő 30.000 liter víz megtisztítására képes, utána szűrőbetét csere szükséges. (1 fő zuhanyzáskor kb. 50 liter vizet használ el.)

Javasolt szűrőcsere: maximum 12 havonta.

Csere betét a zuhanyszűrőhöz: Klórtalanító zuhanyszűrőhöz csere betét


További részletek

A Klórtalanító zuhanyszűrő betétjének felépítése:

1. KDF-55
2. aktívszén (Az aktív szénszűrő réteg fő funkciója, hogy kiszűrje a vízből az elszíneződést okozó lebegőanyagokat (pl. homok, iszap), organikus anyagokat (pl. baktérium, vírus), mérgeket, valamint a kellemetlen szag- és íz anyagokat. Az aktív szénszűrő alkalmas a trihalometánok és a trihaloetilén eltávolítására, valamint a klór megkötésére is, így a zuhanyszűrőben még egy védelmi vonalat biztosít a klór ellen).
3. Mechanikai szűrőréteg (szűrőháló).

A KDF technológia egy folyadékkezelési eljárás, a KDF töltet pedig egy szabadalmaztatott vízkezelési anyag a víz és szennyvízkezeléshez. A KDF, mint anyag egy nagy tisztaságú réz-cink ötvözet.

A KDF-víztiszítás a redox (redukció-oxidáció) kémiai folyamaton alapszik. Az oxidáció elektron leadást, a redukció elektron felvételt jelent. E kémiai folyamat felhasználásával szűrik ki a vízből a klórt és a nehézfémeket. A KDF vízszűrő úgy távolítja el az egészségre veszélyes klórt és a vízben oldott nehézfém kationokat, hogy belőlük elektron átadásával egyrészt ártalmatlan klorid ionokat, illetve kősót, másrészt a réz-cink ötvözethez tapadó, így a KDF töltetű szűrőben maradó elemi fématomokat hoz létre. Ez a vegyi eljárás antibakteriális, alga-, gombaölő hatású és csökkenti a vízkőlerakódást. A KDF technológia azáltal akadályozza meg a baktériumok, algák, gombák elszaporodását, hogy a redox folyamat hatására keletkező elektrolit a mikroorganizmusok számára elviselhetetlen környezetet teremt.

Klórtalanító zuhanyszűrőnk rendkívül kedvező árú és karbantartási költségű, a ma létező legfejlettebb, KDF technológiával készül.